Posts

Showing posts from January, 2015

INFOSYS Menjadi Memoir "TERINDAH"

Image
Hari ini I.D.E.A untuk bercerita dalam blog tiba-tiba datang. Saya pun tak tahu kenapa. Mungkin sebab sebelum ini banyak benda yang ingin dikongsikan tapi idea tak datang-datang, tinggallah draft menjadi hiasan. Jadi apabila datangnya hari ini menjengah minda saya, maka saya fikir nak cuci la draft-draft yang banyak tu sedikit demi sedikit.

Kisahnya hari ini adalah ingin berkongsi kenangan tahun lepas. "INFOSYS" nama yang senantiasa terpahat di hati dan di jiwa. Alasannya ada banyak sebab. Saya dapat tahu saya WAJIB sertai program ini semasa minggu terakhir saya berprogram di universiti. Orang lain sibuk balik cuti, saya 3 minggu di universiti untuk mengikuti program 3P yang di dalamnya mengandungi 2 program termasuk Certificate IP Associate (CIPA) dan Proficiency English Certificate (PEC). Semua ini program di bawah kos yang saya ambil. Kebetulan berpeluang untuk sertainya bersama senior kan. (kenangan yang ni kita sembang lain nanti ye). Saya belum habis lagi program ini, …